Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tara în care președintele afirmă că a omorât personal infractori

Wednesday, 14 December 2016, 20:05 Sursă: REALITATEA.NET

Aceasta este prima afirmaţie în acest sens făcută de Rodrigo Duterte de când a devenit preşedinte, în iunie. În 2015, Duterte făcuse comentarii similare, scrie Mediafax

Duterte a condus oraşul Davao două decenii, lăudându-se cu reducerea infracţionalităţii şi cu susţinerea execuţiilor extrajudiciare.

"În Davao, eu omoram personal infractori doar pentru a le arăta poliţiştilor că, dacă eu puteam face acest lucru, de ce nu ar fi putut şi ei", a afirmat Duterte miercuri.

 "Mergeam cu o motocicletă pe străzile din Davao, patrulam pe străzi, căutând probleme. Aşteptam o confruntare pentru a putea omorî pe cineva", a subliniat Duterte.

Aproape 6.000 de persoane au fost omorâte de poliţie în Filipine după ce Duterte a lansat un război contra traficanţilor de drogri, după ce a devenit preşedinte, în iunie. La un moment dat, Duterte şi-a atras critici dure după ce a declarat: "Hitler a masacrat trei milioane de evrei... Există trei milioane de persoane dependente de droguri. Sunt fericit să le pot masacra".


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN