Taifunul Sarika în Filipine: Peste zece mii de oameni și-au părăsit locuințele

Sunday, 16 October 2016, 11:10, Sursă: REALITATEA.NET

Peste zece mii de oameni au fost obligați să își părăsească locuințele în Filipine după ce taifunul Sarika a ajuns duminică pe teritoriul arhipelagului filipinez, antrenând inundații și alunecări de teren, potrivit agenției naționale de gestionare a riscurilor dezastrelor, relatează DPA.

Sarika a lovit cu vânturi care aveau viteze de 130 de km pe oră și rafale puternice cu maxime de până la 22 de kilometri pe oră provocând alunecări de teren în orașul de coastă Baler din provincia nordică Aurora, potrivit biroului filipinez de meteorologie.

Furtuna se deplasează pe direcția vest și nord-vest cu 22 de kilometri pe oră și va traversa duminică principala insulă din nordul arhipelagului, Luzon, după care va părăsi luni arhipelagul filipinez, conform agerpres.

Peste 12.000 de locuitori și-au părăsit locuințele din provinciile afectate de furtună, potrivit agenției naționale de gestionare a riscurilor dezastrelor.

Aproape 300 de zboruri interne și internaționale au fost anulate, 6.563 de pasageri sunt blocați în porturi după ce vasele de pasageri și cele cargo au fost oprite în cele 22 de porturi ale arhipelagului.

Unele zone au rămas fără electricitate, iar aprovizionarea cu apă a fost întreruptă cel puțin într-o provincie. Unele drumuri publice au fost închise din cauza alunecărilor de teren și a inundațiilor, conform autorităților naționale, încheie DPA.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage