Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SUA îndeamnă Europa să verifice fiecare refugiat. Ce presupune procedura

Wednesday, 30 September 2015, 13:05 Sursă: REALITATEA.NET

Aproximativ 1.900 de refugiaţi sirieni au fost admişi în Statele Unite de la izbucnirea conflictului în Siria, iar în următoarele 12 luni vor fi primiţi încă cel puţin 10.000, a declarat, marţi, la New York, Anne Richard, Asistenta Secretarului pentru Biroul Populaţiei, Refugiaţi şi Migraţie din Departamentul de Stat american.

Oficialul american a adăugat că primirea solicitărilor de emigrare în SUA cu statut de refugiat se face în centrele pentru refugiaţi din afara graniţelor SUA, cel mai adesea cei care aplică au o recomandare primită din partea UNHCR (Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi) sau a altor organizaţii umanitare, după care sunt intervievaţi de funcţionari din cadrul Departamentului de Securitate Internă (DHS), apoi sunt transportaţi în Statele Unite şi alocaţi pe regiuni geografice.

Întregul proces de sortare şi procesare până la strămutarea în Statele Unite durează până la doi ani, pentru fiecare caz. "Uneori, refugiaţii nu au documente asupra lor… dar, de obicei, în Orientul Mijlociu, au un fel de act de identitate sau carnet de raţii zilnice, care se dă la fiecare familie", a precizat Anne Richard.

Solicitanţii sunt intervievaţi de funcţionari din cadrul DHS, care se deplaseaza la fiecare câteva luni în centrele de refugiaţi, pentru a-i sorta. "Şi acolo, fiecare cu povestea lui". Ea a explicat că funcţionarii încearcă să verifice şi coroboreze informaţiile oferite de solicitanţi, cu întrebări specifice şi la obiect.Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN