Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Studenţii sârbi au protestat la Belgrad împotriva independenţei Kosovo

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea TV

Proclamarea independenţei provinciei Kosovo a provocat o explozie de bucurie în capitala Pristina, dar şi un val de nemulţumire la Belgrad şi în enclavele sârbeşti.

La Kosovska Mitrovica, mii de etnici sârbi au protestat în stradă faţă de decizia unilaterală a autorităţilor din Kosovo. Mai mult, aseară, o explozie în vecinătatea unei clădiri folosite de ONU şi OSCE a pus pe jar autorităţile. Nicio persoană nu a fost însă rănită.

Ca şi în cazul protestelor din anii '90, elevii liceelor din Belgrad s-au alăturat studenţilor. Au manifestat paşnic, fără a fi necesară intervenţia poliţiei.

În Mitrovica însă, protestele au fost mult mai violente. Protestatarii au dat foc steagului albanez şi celui american. Mii de sârbi bosniaci au protestat şi la Banja Luka, capitala Republicii Srpska, denunţând autoproclamata independenţa a Kosovo.

Mii de oameni au participat la o demonstraţie împotriva declaraţiei de independenţă de la Priştina. Oamenii de aici nu o recunosc sub nicio formă. Manifestanţii aveau banderole pe care scria "Europa, respectă legile internaţionale" şi "Nu renunţăm la Kosovo". Unii tineri au incendiat drapelul Bosniei, în timp ce alţii scandau "Ruşine, Europa".

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN