Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Statul Islamic face publică o înregistrare cu atacuri comise în Pakistan și Afganistan

Friday, 25 December 2015, 13:11 Sursă: REALITATEA.NET

AIP a transmis că înregistrarea video, care durează 12 minute și este intitulată "Khorasan: Cimitirul apostaților — 1", a fost postată pe rețelele sociale și prezintă patru atacuri în Pakistan și opt în Afganistan. Khorasan este un termen folosit de către jihadiști pentru a descrie o regiune istorică ce cuprindea cândva Pakistan, Afganistan și părți din Iran, scrie Agerpres

În înregistrarea din Afganistan, poate fi văzut un terorist sinucigaș care atacă un post de securitate din districtul Azra, provincia Logar, la volanul unei mașini-capcană, iar în comentariul care însoțește imaginile se spune că atacul a fost comis în fieful facțiunii Haqqani a talibanilor afgani. "Se pare că unii dintre luptătorii talibani s-au alăturat Statului Islamic în sud-estul provinciei", relatează AIP. Înregistrarea video prezintă un alt atac asupra unui vehicul aparținând unei companii de deminare, în același district din Afganistan.

Totodată, sunt prezentate și imagini cu atacuri comise de teroriști ai Daesh asupra forțelor de securitate pakistaneze și revendicarea unui atentat împotriva unor musulmani șiiți în orașul-port Karachi, din Pakistan.

 

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN