Statul Islamic, anunț grotesc după atentatul din Londra

Saturday, 30 November 2019, 22:00 Sursă: Realitatea.net

Atac Londra. Statul Islamic, orhanizația jihadistă decapitată recent prin uciderea liderului într-un atac al SUA, își arogă atentatul terorist din Londra de vineri. 

Adaugă părerea ta

Statul Islamic a declarat sâmbătă, într-un mesaj online, că atentatul de la London Bridge a fost făcut în numele organizației.

Gruparea jihadistă spune că Usman Khan, recidivistul de 28 de ani, recent eliberat din închisoare, a ucis doi oameni pe podul din Londra acționând în numele ISIS. 

Anunțul făcut de Statul Islamic pe agenția proprie Amaq a fost prezentat sâmbătă seara de Times of Israel

Poliția metropolitană a dezvăluit că autorul atentatului de la Londra, împușcat mortal de forțele de ordine, este Usman Khan, care a fost închis în 2012 pentru fapte ce constituie infracțiuni cu caracter terorist. În vârstă de 28 de ani, el fusese eliberat condiționat în decembrie 2018 și purta o brățară electronică de supraveghere în momentul comiterii atacului.

Usman Khan fusese condamnat la opt ani închisoare pentru că plănuia să arunce în aer Bursa din Londra și pentru că înființase o tabără de antrenament terorist. Avea câțiva complici și erau inspirați de rețeaua al-Qaida. A fost arestat în decembrie 2010, iar poliția a găsit acasă la el o hârtie pe care erau scrise de mână alte posibile ținte, printre care Ambasada SUA, domiciliul lui Boris Johnson, pe atunci primar al Londrei, înaltul prelat al Catedralei Sf. Paul și doi rabini.

Două persoane - un bărbat și o femeie - au fost ucise vineri prin înjunghiere pe Podul Londrei de Usman Khan, iar alte trei au fost rănite. Atacatorul a fost împușcat mortal de polițiști. Suspectul purta o vestă de care părea atașată o bombă, care s-a dovedit a fi falsă. Autoritățile au anunțat că incidentul - care a durat cinci minute - este considerat de natură teroristă

Comentarii Existente
2019-12-01 14:30:50
Mustafa

Viața căinelui ăsta nu face doi penny.

Alte articole din: Ultimele Stiri