Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Statul Islamic a executat cinci bărbaţi, acuzaţi că ar fi spioni

Thursday, 19 November 2015, 18:40 Sursă: REALITATEA.NET

Imaginile le arată pe victime în picioarele goale, în genunchi, și îmbrăcate într-o salopetă portocalie în mijlocul unei mulțimi.

Victimele au fost executate, prin împușcare, de bărbați cu cagule negre pe cap.

Fotografiile ar fi fost realizate la Al-Anbar, la vest de Bagdad, unde forțele de securitate încearcă să recâștige terenul pierdut în fața SI, în principal în jurul Ramadi, capitala provinciei sunnite controlată din luna mai de gruparea ultraradicală.

Localizarea exactă a execuției nu a fost precizată, iar autenticitatea imaginilor nu a putut fi confirmată din surse independente.

Statul Islamic a organizat mai multe execuții în Irak, dar și în Siria vecină, unde gruparea controlează o mare parte din teritoriu.

Gruparea extremistă a revendicat prăbușirea, la 31 octombrie, a avionului de pasageri rus în regiunea Sinai din Egipt și multiplele atacuri de la 13 noiembrie de la Paris.

Documentându-și sistematic execuțiile și numeroasele atacuri prin înregistrări video și imagini, SI își alimentează propaganda în speranța că astfel răspândește teamă și atrage noi recruți.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN