Un presupus spion rus, decapitat de un conațional din ISIS. Amenințări pentru "câinele" Putin

Thursday, 03 December 2015, 09:31 Sursă: REALITATEA.NET

În înregistrare, un bărbat îmbrăcat într-o salopetă roșie spune în limba rusă că este originar din Groznâi (capitala Ceceniei) și că a fost racolat în primăvara anului 2014 de către FSB în orașul Maikop (republica Adîgheia din Caucazul de Nord), iar apoi trimis într-o zonă din Irak, aflată sub controlul Statului Islamic.

La fel ca în alte cazuri, presupusul spion rus a fost decapitat, în imagini văzându-se un călău cu un cuțit în mână, care stă în spatele victimei, îngenunchiate.

'Rușilor, veți fi dezamăgiți și umiliți', se mai afirmă în această înregistrare, a cărei autenticitate nu a fost dovedită. În clipul care durează șapte minute și jumătate, călăul amenință Rusia și pe "câinele" Vladimir Putin.

Serviciul de presă al FSB nu a dorit să comenteze în legătură cu execuția presupusului spion rus, limitându-se să spună că nu dispune de informații despre această înregistrare.

Gruparea a amenințat recent Rusia cu atacuri sângeroase, într-o înregistrare video în limba rusă. 'Curând, foarte curând, sângele se va întinde ca un ocean', au amenințat islamiștii Kremlinul, care a lansat la 30 septembrie o campanie aeriană în Siria în sprijinul forțelor președintelui Bashar al-Assad împotriva grupărilor teroriste, între care și Statul Islamic.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN