Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Statistică îngrijorătoare: 9 din 10 suspecţi de terorism au putut să cumpere arme legal

Wednesday, 15 June 2016, 10:22 Sursă: REALITATEA.NET

Mai mult, se pare că cetăţenii americani înregistraţi pe lista suspecţilor de terorism au încercat să cumpere anul trecut 244 de arme de foc, iar 223 de arme au putut să fie achiziţionate după verificările de background impuse de legislaţia Statelor Unite.

Aceeaşi rată de 91% a rămas constantă în ultimii 11 ani. În februarie 2004, sistemul care face evaluările de background a început să verifice numele cumpărtorilor pe lista FBI a suspecţilor de terorism, iar de atunci 2,477 de persoane suspectate de terorism au încercat să cumpere arme, iar 2,265 nu au avut niciun obstacol în calea lor, relatează News.ro.

Între timp, legislaţia federală nu propune nicio măsură pentru a interzice unui individ posesia de arme sau explozibili doar pentru că este înregistrat pe lista suspecţilor de terorism, deşi FBI este informat de fiecare dată când un suspect achiziţionaează arme de foc în mod legal. În schimb, foştii condamnaţi sau imigranţii nu beneficiază de dreptul de a achiziţiona legal arme, chiar dacă infracţiunea comisă nu are nicio legătură cu violenţa.

Publicarea datelor federale are loc în timp ce congresmanii democraţi încearcă să adopte o legislaţie care ar interzice accesul la arme de foc pentru persoanele înregistrate pe lista FBI. Anterior, senatorii republicani au respins textul de lege, susţinând că mulţi cetăţeni au ajuns din greşeală pe lista suspecţilor de terorism şi ar fi o încălcarea a drepturilor lor constituţionale să nu deţină arme din cauza haosului birocratic.

Dezbateri aprinse au fost lansate după atacul sângeros din Orlando, întrucât atacatorul a reuşit să cumpere legal arme deşi se afla pe lista suspecţilor de terorism şi a fost investigat de agenţii FBI în două rânduri separate.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN