Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Stare de catastrofă naturală în Franța. Cel puţin 17 persoane au murit în urma inundaţiilor

Monday, 05 October 2015, 09:32 Sursă: REALITATEA TV

Şuvoaiele de apă au măturat străzile de pe Coasta de Azur. Printre cele mai afectate oraşe se numără Cannes şi Nisa. Sute de maşini au fost luate de ape şi de noroi, iar unele dintre ele au ajuns chiar în Marea Mediterană. Inundaţiile puternice au urmat unor furtuni extrem de violente.

Aproximativ 70.000 de case au rămas fără curent electric.

"Bilanţul nu este definitiv. Vreau să transmit condoleanţele mele familiilor care suferă şi sunt astăzi în doliu. În aceeaşi măsură, vreau să salut munca tuturor angenţilor", a declarat președintele Franței, Francois Hollande.

Liderul de la Elysee a decretat, în acelaşi timp, stare de catastrofă naturală în Franţa. Măsura va permite deblocarea indemnizaţiilor pentru victimele dezastrelor naturale. Francois Hollande a mers în sudul ţării însoţit ministrul de Interne.

Mai mult, piața internațională de conținuturi audiovizuale (MIPCOM) și-a anulat din "motive logistice" gala de deschidere de duminică seară, care ar fi urmat să aibă loc la un hotel din Cannes, potrivit Agerpres.

Astăzi, însă, MIPCOM se va ține în mod normal, cu câteva schimbări de locuri, au adăugat ei. O parte din manifestările prevăzute duminică în cadrul MipJunior, festivalul conținuturilor pentru copii care precede MIPCOM, fuseseră deja anulate.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN