Soţia şi fiica de doi ani a unui lider Hamas, ucise în urma unui raid israelian

Wednesday, 20 August 2014, 10:56 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Într-un mesaj postat pe Facebook, Moussa Abu Marzouk, numărul doi în Biroul Politic al Hamas, nu oferă niciun detaliu despre soarta lui Mohammed Deif.

El a scris, în schimb, că Israelul "caută un pretext pentru a lua la ţintă un oficial de rang înalt al Hamas".

Serviciile de salvare palestiniene au revenit asupra unui bilanţ precedent, care menţiona trei morţi în urma efectuării unui atac asupra unei case din cartierul Sheikh Radwan, în oraşul Gaza, şi au anunţat că victimele sunt o femeie şi o fetiţă în vârstă de doi ani.

În plus, 45 de persoane au fost rănite în atac, au precizat serviciile de salvare.

Este vorba de primele victime ale raidurilor israeliene înregistrate de la 10 august şi intrarea în vigoare a unei încetări a focului, întrerupte marţi.

"Mohammed Deif merită moartea ca (fostul lider al reţelei Al-Qaida Osama) ben Laden, este o ţintă legitimă şi atunci când apare ocazia, aceasta trebuie exploatată pentru a-l lichida", a declarat ministrul de Interne Gideon Saar pentru postul de radio militar.

Mohammed Deif a devenit şeful aripii armate a Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, după moartea predecesorului său, Salah Chéhadé, survenită în 2002 în urma unui raid.

Israelul a încercat de cinci ori să-l asasineze pe Mohammed Deif, fără să reuşească.

De peste 20 de ani, Mohammed Deif, născut în 1965 în tabăra de refugiaţi de la Khan Younes (sud), este implicat în loviturile cele mai dure aplicate Israelului, şi anume în răpiri de militari, atentate sinucigaşe, tiruri de rachete sau în săparea unor tuneluri folosite pentru atacuri.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri