Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Siria: Statul Islamic a doborât un avion al coaliției antijihadiste și l-a capturat pe pilot

Wednesday, 24 December 2014, 16:50 Sursă: REALITATEA.NET

"Avem informații confirmate, potrivit cărora membrii ai SI au capturat un pilot arab /nesirian/, după ce i-au doborât avionul cu o rachetă sol-aer în apropiere de orașul Raqa", a indicat OSDH.

Combatanții Statului Islamic din Raqa, "capitala" grupului extremist care controlează largi zone din Irak și Siria, a publicat, pe site-uri jihadiste, fotografii arătând militanți ai săi înconjurând un pilot capturat, identificându-l ca fiind cetățean iordanian și dându-i numele. Mai exact, una din fotografii îl arată pe pilot, îmbrăcat doar cu o cămașă albă, transportat de patru bărbați care îl scot dintr-o groapă cu apă. O altă fotografie îl arată la pământ, încercuit de 12 bărbați înarmați.

Iordania, care nu a reacționat la această informație, până la amiază, figurează printre țările coaliției antijihadiste conduse de SUA, care efectuează atacuri aeriene împotriva grupului Statul Islamic.

Dezvoltarea acestui grup, la sfârșitul anului 2013 și atrocitățile (decapitări, răpiri etc), pe care le-a comis, au declanșat în 23 septembrie intervenția în Siria a coaliției, care luptă de asemenea împotriva jihadiștilor în Irakul vecin.

 

Mai multe pe Agerpres.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN