Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şeful NATO dă cărţile pe faţă în relaţia Rusia-Occident

Friday, 14 October 2016, 20:01 Sursă: REALITATEA.NET

"Italia va contribui cu trupe la cele patru batalioane NATO desfăşurate în ţările baltice; este vorba de o forţă simbolică", a declarat Jens Stoltenberg într-un interviu acordat publicaţiei La Stampa.

"Trebuie să demonstrăm că suntem uniţi, că avem capacităţi puternice de disuasiune, în timp ce menţinem deschis dialogul cu Rusia", a adăugat Stoltenberg.

"Nu suntem în perioada Războiului Rece, dar nu este nici parteneriatul la care lucram de ani. Suntem pe un teritoriu nou, un sistem de relaţii cu Rusia nemaivăzut până acum", a spus secretarul general NATO.

"Alianţa Nord-Atlantică trebuie să fie capabilă să se adapteze şi să răspundă provocărilor actuale. Mesajul este apărare şi dialog cu Rusia, nu apărare ori dialog", a insistat Stoltenberg.

Italia va trimite 140 de militari în Letonia, în cadrul contingentului NATO de 4.000 de militari desfăşurat în ţările baltice şi în Polonia ca forţă de disuasiune în relaţia cu Rusia, a anunţat ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni.

"Italia va trimite, în următoarele luni, 140 de militari în Letonia pentru a participa la forţa NATO sub comandament canadian", a afirmat Paolo Gentiloni într-o conferinţă de presă comună cu Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, aflat în vizită la Roma.

"Italia a contribuit mereu la consolidarea capacităţilor defensive în nord-estul Alianţei Nord-Atlantice. Nu este vorba de o politică agresivă în relaţia cu Rusia, ci de garantarea securităţii la frontierele NATO", a insistat şeful diplomaţiei italiene.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN