Secretarul general NATO, avertisment privind sprijinul acordat de Rusia lui Bashar al Assad

Monday, 12 October 2015, 14:43 Sursă: REALITATEA.NET

Sprijinul acordat de Rusia președintelui Siriei, Bashar al-Assad, nu face decât să prelungească războiul din această țară, a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, adresându-se Adunării Parlamentare a NATO, care are loc la Stavanger, în Norvegia, transmite luni Reuters.

Adaugă părerea ta

'Rusia ar trebui să joace un rol constructiv în lupta împotriva Statului Islamic. A sprijini regimul lui Al-Assad nu este constructiv. Acest lucru nu face decât să prelungească războiul în Siria', a subliniat secretarul general.

'Nu există planuri pentru NATO ca alianță să meargă în Siria', a indicat oficialul Alianței Nord-Atlantice.

În ce privește problema eventualei mențineri de trupe în Afganistan, Stoltenberg a declarat că aliații din cadrul NATO continuă discuțiile despre o retragere planificată până la sfârșitul lui 2016, menționând însă că nu va fi vorba despre o retragere totală. 'NATO nu va pleca din Afganistan, NATO va rămâne în Afganistan. Ceea ce discutăm este în ce mod îi vom sprijini pe afgani', a afirmat secretarul general.

'Chiar dacă misiunea de sprijin se va încheia la sfârșitul lui 2016, nu vom pleca din Afganistan. Ideea principală este că vom continua să acordăm sprijin într-un fel sau altul', a adăugat el.

Alte articole din: Ultimele Stiri