Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Academia Nobel, devastată de scandalul #MeToo! Violuri şi abuzuri, demisii în lanţ

Saturday, 07 April 2018, 11:05 Sursă: REALITATEA.NET

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, ar fi abuzat sexual mai multe membre, dar şi soţii sau fiice ale unor mebri ai Academiei Nobel.

Publicaţia suedeză care a dezvăluit informaţiile a prezentat şi mărturiile a 18 femei care susţin că ar fi fost abuzate sexual sau violate de respectivul bărbat.

Academia Nobel a rupt legăturile cu personajul aflat în centrul scandalului, despre care, potrivit AFP, s-a spus doar că este extrem de cunoscut în cercurile culturale.

Situaţia s-a agravat vineri, după ce regele Carl al XVI-lea Gustaf a fost informat despre noutăţile din acest caz, iar directorul general al Fundaţiei Nobel şi-a exprimat îngrijorarea că este vorba de o problemă "serioasă şi dificilă".

Unul dintre academicienii care au demisionat, scriitorul Peter Englund, spune că acest scandal a divizat adânc lumea literară suedeză.

Ceilalţi doi membri care au demisionat, joi, sunt Klas Ostergren şi Kjell Espmark.

Presa suedeză scrie că demisiile sunt "un dezastru", pentru o academie "în ruină", şi că "turnul lui Babel se prăbuşeşte".

În martie, procuratura din Stockholm a anunţat că o parte dintre acuzaţiile de viol şi abuz sexual nu mai pot fi cercetate, fie pentru că nu există probe concludente, fie pentru că faptele s-au prescris.

Acuzaţiile au fost dezvăluite prima dată ca parte din campania online #MeToo, care a dat în vileag abuzuri sexuale săvârşite de importanţi oameni de la Hollywood, dar apoi s-a extins în toată lumea.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN