Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SCANDAL DIPLOMATIC ÎN POLONIA: Ministrul de Externe spune că ALIANȚA cu SUA nu valorează NIMIC

Monday, 23 June 2014, 09:24 Sursă: REALITATEA.NET

În înregistrarea din care revista poloneză „Wprost” a difuzat duminică doar un fragment, persoana identificată drept Sikorski susţine că alianţa americano-polonă este periculoasă, deoarece oferă Poloniei un sentiment fals de securitate.
 
Conversaţia ar fi avut loc în urmă cu un an, iar interlocutorul lui Sikorski ar fi fost ministrul de finanţe de la acea vreme, Jacek Rostowski. Revista menţionează a anunţat că intenţionează să publice integral luni conţinutul conversaţiei O purtătoare de cuvânt a Guvernului, Malgorzata Kidawa-Blonska, a refuzat duminică să comenteze cu privire la aceste noi înregistrări, adăugând că aşteaptă publicarea înregistrării complete, pe care săptămânalul a promis-o pentru luni.
 
Revista a provocat un adevărat scandal politic în Polonia, dezvăluind în urmă cu opt zile o conversaţie, înregistrată fără ca aceştia să ştie, între guvernatorul Băncii centrale Marek Belka şi ministrul de Interne Bartlomiej Sienkiewicz. Presa poloneză şi unii politicieni au sugerat că înregistrarea secretă conversaţiei între Belka şi Sienkiewicz ar putea sa fi fost efectuată de către serviciile secrete ruse, cu scopul de a destabiliza Polonia, pe fondul crizei ruso-ucrainene.
 
Parchetul a anunţat miercuri că l-a inculpat pentru "interceptări ilegale" pe managerul unui restaurant în care s-a purtat conversaţia.
Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN