Rusia NU a ajutat SUA în misiunea de ucidere a capului ISIS, în ciuda declarațiilor lui Trump

Sunday, 27 October 2019, 20:01 Sursă: REALITATEA.NET

Moscova a subliniat că nu știe de vreun ajutor oferit forțelor americane care l-au ucis pe liderul ISIS, deși chiar așa declarase președintele SUA Donald Trump.

Adaugă părerea ta

”Ministerul rus al Apărării nu are informații sigure cu privire la militarii americani care au condus o operațiune în partea controlată de turci a zonei de dezescaladare din Idlib cu privire la o altă ”eliminare” a fostului lider Stat Islamic Abu Bakr al-Baghdadi”, a spus generalul-maior Igor Konashenkov, citat de RIA.

”Nu avem cunoștință de vreo presupusă asistență a aviației americane în spațiul aerian al zonei de dezescaladare din Idlib în timpul acestei operațiuni”, a adăugat generalul-maior.

Poziția Rusiei o contrazice flagrant pe cea exprimată de Trump, care a și mulțumit Moscovei pentru sprijinul acordat operațiunii militare. 

Rusia ”ne-a tratat foarte bine”, deschizând spațiul aerian pentru raid, a spus Trump, când a anunțat uciderea lideruli ISIS.

Preşedintele american Donald Trump a confirmat duminică, de la Casa Albă, uciderea lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Stratului Islamic, într-o operațiune a forțelor speciale SUA. ”A murit ca un laș, nu ca un erou”, a spus liderul american.