Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia, anunţ despre raidurile din Siria. SUA au fost informate înainte de lansare?

Thursday, 01 October 2015, 14:11 Sursă: REALITATEA.NET

'Cine v-a spus?', i-a întrebat Peskov pe jurnaliștii acreditați pe lângă Kremlin. La remarca unui jurnalist că o astfel de informație a venit de la Ambasada SUA din Bagdad, purtătorul de cuvânt al președintelui rus a spus: 'Ați fost greșit informați'. Cu toate acestea, Peskov nu a dorit să clarifice problema. 'Nu vă voi spune' nimic în această privință, a afirmat categoric el.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a afirmat că și formularea apărută în presa occidentală, conform căreia Moscova a cerut Washingtonului să-și retragă avioanele din Siria nu este nici ea corectă. 'Această formulare este absolut nepotrivită. Desigur, nu a fost vorba despre o cerere' ca atare, a remarcat Peskov, în contextul în care presa rusă a relatat miercuri că un diplomat rus de la Centrul de informare al Siriei, Iranului, Irakului și Federației Ruse din Bagdad a transmis Ambasadei SUA din Irak 'rugămintea' ca pe timpul raidurilor ruse în Siria avioanele americane să evite spațiul aerian sirian. Postul de televiziune american Fox News a difuzat o informație în acest sens, citând un înalt responsabil militar american.

Într-o altă conferință de presă, tot Peskov a subliniat joi că Moscova va acorda sprijin armatei siriene în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic și a altor grupări teroriste și extremiste. Întrebat dacă Moscova dispune de o listă cu aceste grupări teroriste, Peskov a afirmat: 'Desigur că avem. De fapt, aceste organizații sunt cunoscute'. 'Și, desigur, obiectivele (noastre) sunt definite în coordonare cu forțele armate siriene', a declarat reprezentantul Kremlinului.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN