Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Românii din Diaspora, plângere penală împotriva revistei „Charlie Hebdo”

Sunday, 17 June 2018, 11:54 Sursă: REALITATEA.NET

Imediat după ce a câștigat turneul Roland Garros, jurnaliștii de la ”Charlie Hebdo” au publicat o caricatură cu Simona Halep care avea în mâini trofeul câștigat și striga „fier vechi, fier vechi”.

Considerăm de prost gust si inacceptabilă această caricatură. Prin acest atac, se insinuează că Simona Halep ar fi ”țigancă”, se cultivă și mai mult confuzia dintre români și rromi și se  influențează negativ percepția pe care o au francezii despre români. Comunitatea de români din Franța este formata din sute de mii de intelectuali, artiști sau muncitori. Prin seriozitatea și hărnicia lor contribuie la bunăstarea tuturor francezilor, iar numărul celor care ocupă funcții de răspundere este impresionant. 

”Umorul fin, specific artiștilor și oamenilor inteligenți, de această dată, a fost înlocuit cu o mojicie dezgustătoare. Aproape că nu există domeniu al artei sau dezvoltării științifice franceze la care românii să nu-și fi adus contribuția. Pentru răfuiala lor cu  grupuri izolate de rromii, probabil cei de la ”Charlie Hebdo” vor considera ”fier vechi” și cel mai cunoscut simbol al Franței, Turnul Eiffel, pentru că se bazează pe inovația unui român și fiecare piesă metalică e fabricată în România”.  - a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE, printr-un comunicat de presă. 

Caricatură în Charlie Hebdo. O româncă triumfă la Roland Garros. Halep: ”Fier vechi, fier vechi!”

Poziția mereu anti-rasistă a Charlie Hebdo sugerează că desenul ironizează felul în care francezii îi văd pe mai toți românii.

Caricatura, care s-a viralizat, a început însă deja să stârnească reacții negative din partea multor comentatori de pe Facebook care s-au declarat nemulțumiți de ceea ce ei consideră un atac la adresa românilor, de ”lipsa de umor” și, clasic, de faptul că francezii ”nu văd” diferența dintre români și romi.  

Simona Halep. Mesaj emoţionant de la Paris pentru Simona Halep, după scandalul Charlie Hebdo

Charlie Hebdo // Ce replică a dat Ambasada Franței după avalanșa de reacții din partea românilor


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN