Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Românii arestați în Muntenegru, pentru furnizarea de arme teroriștilor, vor fi extrădați în SUA

Friday, 19 December 2014, 17:52 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit directorului biroului Interpol din Muntenegru, cei trei au fost puși sub acuzare de justiția americană pentru trafic cu arme. Dacă vor fi găsiți vinovați, românii Cristian Vintilă și Virgil Flaviu Georgescu, în vârstă de 44 de ani și, respectiv, 42 de ani, precum și italianul Massimo Romagnoli, în vârstă de 43 de ani, riscă să fie condamnați la închisoare pe viață. Ei au fost surprinși în flagrant în timp ce încercau să negocieze cu traficanți de arme, care erau de fapt agenți sub acoperire ai Administrației antidrog din SUA.

Armele pe care doreau să le livreze Forțelor Armate Revoluționare din Columbia (FARC) urmau să fie folosite și împotriva ofițerilor americani, Statele Unite sprijinind militar guvernul de la Bogota în lupta împotriva acestei grupări ce este înscrisă de Administrația de la Washington pe lista organizațiilor teroriste.

Procurori români din cadrul DIICOT au participat împreună cu autoritățile judiciare din SUA și Muntenegru la operațiunea în urma căreia cei trei au fost arestați.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN