Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal în Mexic. Români care și-au plătit vacanța nu au primit permisiunea să urce în avion

Sunday, 13 January 2019, 16:51 Sursă: REALITATEA.NET

În campania electorală, Donald Trump a promis să oprească intrarea în Statele Unite a mexicanilor şi a altor imigranţi ilegali din America Centrală. După o inspecţie la graniţă, preşedintele american a fost anunţat că şi românii sunt în topul trecerilor frauduloase a frontierei. 

Până acum, în acest sector, au fost prinşi oameni din 41 de ţări diferite. Chiar ieri am prins 133 de oameni care nu provin din ţări din America Centrală sau Mexic. Sunt incluşi indivizi din India, Pakistan, China, România, Ecuador, Nicaragua şi tot aşa. 

Din cauza acestei statistici, în ultimul an, mulţi români care voiau să petreacă vacanţa în Mexic au fost întorşi din drum chiar pe aeroporturi. În Belgia, un grup de 15 conaţionali nu a primit permisiunea să urce în avion, deşi aveau totul plătit. 

Statistica grănicerilor i-a dat apă la moară lui Donald Trump, un adversar declarat al imigraţiei ilegale. 

"Nu vorbim doar de Mexic, vin din toată lumea. Cea mai mare nevoie este de o barieră, un zid, spuneţi-i cum vreţi. Indiferent că este din oţel sau din ciment, vouă nu vă pasă. Avem nevoie de o barieră.", spune Trump. 

Zidul de la frontiera cu Mexicul ar urma să coste 5,7 miliarde de dolari, beni pe care democraţii nu vor să îi aprobe. Din acest motiv, guvernul federal american este în blocaj de peste 3 săptămâni. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN