Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Revista Statului Islamic, atac foarte dur către musulmanii care fug în Europa. Ce li se reproşează

Thursday, 10 September 2015, 16:20 Sursă: REALITATEA.NET

Sute de mii de persoane au fugit în acest an de războaiele din Orientul Mijlociu, deseori din zone capturate sau amenințate de jihadiștii Statului Islamic. Ei au traversat Mediterana către Europa în ambarcațiuni periculoase care s-au scufundat deseori, omorând sute de persoane, într-unul din cele mai mari valuri de migrație de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Majoritatea refugiaților vin din Siria, Irak și Libia — state măcinate de conflicte în care este implicată frecvent gruparea Statul Islamic.

"Din păcate, unii sirieni și libieni sunt dispuși să riște viețile și sufletele copiilor lor, sacrificând mulți dintre ei în timpul călătoriilor periculoase spre teritoriile cruciaților care instigă la război, teritorii dominate de legile ateismului și indecenței", se arată în revista Dabiq a SI. Potrivit publicației, majoritatea familiilor care fug în Europa provin din zonele controlate de președintele sirian Bashar al-Assad sau din zonele kurde care luptă cu Statul Islamic.

Revista Statului Islamic, grupare care controlează teritorii din Siria și Irak în care locuiesc circa 10 milioane de persoane, susține că cei care pleacă din aceste zone comit un 'păcat major'. "Trebuie să se știe că părăsirea voluntară a Dar al-Islam ('Tărâmul Islamului') pentru Dar al-Kufr ('Tărâmul Necredincioșilor') este un păcat major, deoarece este o trecere la 'kufr' (necredință) și o poartă prin care copiii și nepoții abandonează islamul pentru creștinism, ateism sau liberalism", se arată în revistă. Publicația adaugă faptul că migrația spre teritoriile creștine îi expune pe copii și nepoți "amenințării constante a păcatului trupesc, sodomiei, drogurilor și alcoolului".

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN