Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Republicanii își mențin majoritatea în Camera Reprezentanților și în Senat

Wednesday, 09 November 2016, 03:46 Sursă: REALITATEA.NET

Două televiziuni americane, NBC și ABC, estimează că republicanii își vor menține majoritatea în Camera Reprezentanților. Este o lovitură primită de democrați, care sperau să câștige controlul asupra uneia dintre camerele Congresului.

Era totuși de așteptat ca Partidul Republican să-și mențină controlul în această cameră, cu 435 de membri, unde partidul deține o amplă majoritate și unde doar câteva scrutine sunt sub semnul întrebării.

La Senat, democrații au reușit doar o victorie importantă în Illinois, unde Tammy Duckworth l-a învins pe senatorul Mark Kirk, și au șanse extrem de mici să preia majoritatea.

Potrivit estimărilor pentru Indiana, fostul senator democrat Evan Bayh a dat greș în încercarea sa de a reveni în Senat, pierzând în fața republicanului Todd Young, care a activat până acum în Camera Reprezentanților, notează Agerpres.

În Florida, senatorul Marco Rubio și-a recâștigat mandatul. În Carolina de Nord, senatorul republican Richard Burr avea un avans de doar două puncte procentuale în fața oponentei sale democrate, Deborah Ross, potrivit site-ului de sondare RealClearPolitics.com.

Curse la fel de strânse se înregistrau în Missouri, New Hampshire, Pennsylvania, Nevada și Indiana. Principalele posturi de televiziune au anunțat că senatorul republican Rob Portman, care a refuzat să facă campanie pentru Trump, a fost reales în Ohio.

Tot conform estimărilor, senatorul republican Rand Paul a câștigat în Kentucky, republicanul Tim Scott în Carolina de Sud, republicanul James Lankford în Oklahoma, iar democratul Patrick Leahy a câștigat în Vermont și democratul Richard Blumenthal în Connecticut.

Pentru a obține controlul în Senat, democrații au nevoie să câștige cinci mandate. În prezent, republicanii dețin 54 de mandate în Senat, iar democrații au 44, plus doi independenți care se aliniază cu tabăra democrată. Și, deși potrivit estimărilor, republicanii își vor păstra majoritatea în Camera Reprezentanților, cel mai probabil vor avea mai puține mandate.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN