Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

EXIT POLL

Replica extraordinară a Poloniei, după ce Franţa a umilit-o public. Are legătură cu...furculiţele

Friday, 14 October 2016, 16:01 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul polonez a răspuns răzbunării copilăreşti din partea Franţei cu o replică pe măsură: "Franţa ne-a invitat oficial acum multă vreme şi acum ne arată uşa. Aceştia sunt oamenii pe care noi i-am învăţat să mănânce cu furculiţa acum câteva secole, iar asta ar putea explica felul în care se comportă astăzi. Asta este istoria reală şi vă invit să o cunoaşteţi", a precizat Kownacki, pentru postul TVN24, scrie The Guardian.

El se referea la povestea care spune că regele Henric al III-lea al Franţei a prezentat furculiţa şi concetăţenilor săi francezi după ce acesta ar fi început să o folosească în Polonia, în timp ce era rege acolo. Istoricii nu sunt siguri, însă, că asta s-a întâmplat, crezând că la fel de bine Henric ar fi putut descoperi furculiţa în Veneţia.

Chiar şi colegii din Guvern ai polonezului cred că replica este "nefericită", în timp ce un săptămânal polonez scrie că "ministrul Kownacki e probabil primul din istorie care se sinucide din punct de vedere diplomatic cu o furculiţă".

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN