Regina Marii Britanii ar putea fi nevoită să renunţe la reşedinţa sa, temporar

Wednesday, 24 June 2015, 11:07, Sursă: REALITATEA.NET

Regina Elisabeta a II-a ar putea fi nevoită să se mute din Buckingham Palace pentru a permite realizarea unor mici lucrări de mentenanţă şi reabilitare în valoare de 150 de milioane de lire sterline.

Adaugă părerea ta

În consecinţă, Casa Regală contemplează acum posibilitatea de a se muta din clădirea istorică ce necesită ample lucrări de modernizare, ca să nu mai vorbim de "aspectul" Palatului, care nu a mai fost redecorat din 1952.

Pe lângă faptul că are instalaţii sanitare vechi şi o reţea electrică depăşită, clădirea conţine o cantitate importantă de azbest ce trebuie îndepărtată.

Administratorii reşedinţei regale iau serios în considerare opţiunea ca monarhul să se mute pe durata lucrărilor: "O opţiune este evacuarea Palatului. Aducem experţi care să analizeze aceste scenarii şi să estimeze costurile", a declarat o sursă din anturajul Monarhului.

Palatul Buckingham a fost locuinţa oficială a reginei pe toată durata îndelungatei sale domnii de peste 60 de ani dar şi înainte de urcarea sa pe tron. Majestatea Sa, acum în vârstă de 89 de ani, îşi petrece doar o treime din an la reşedinţa sa oficială.

Ultima dată când Elisabeta a II-a a părăsit palatul pentru o perioadă mai lungă de timp a fost în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când a locuit împreună cu sora sa, prinţesa Margaret, la Castelul Windsor.

Alte articole din: EUROPA