Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reactia Casei Albe dupa decapitarea jurnalistului american

Wednesday, 20 August 2014, 14:44 Sursă: REALITATEA.NET

"Am vazut o inregistrare in care pare ca se arata omorarea cetateanului american James Foley de catre ISIL" a declarat un purtator de cuvant al Consiliului National de Securitate al SUA, Caitlin Hayden, intr-o declaratie oficiala, potrivit International Business Times, preluat de Ziare.com.

"Serviciile de informatii incearca sa verifice cat de repede posibil daca inregistrarea este autentica. Daca e adevarata, suntem oripilati de uciderea brutala a unui jurnalist american inocent si ne exprimam cele mai adanci condoleante fata de familia sa si de prieteni. Vom veni cu alte informatii cand le vom avea", a spus Caitlin Hayden.

Statul Islamic anunţă decapitarea unui jurnalist american

Statul Islamic (SI), un grup de jihadiști extremiști, a declarat că l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley ca represalii pentru loviturile aeriene americane din Irak, informează AFP, citată de Agerpres.

 

Într-un videoclip postat marți pe internet, SI arată un bărbat mascat îmbrăcat în negru care pare să taie gâtul jurnalistului.

James Foley a fost răpit de bărbați înarmați în Siria în noiembrie 2012. Familia sa a postat un mesaj online după publicarea înregistrării video cerând timp "pentru a găsi răspunsuri".

Foley, care la 40 de ani era un reporter cu experiență, a acoperit în special conflictul din Libia înainte de a se duce în Siria, de unde a relatat despre revolta împotriva regimului lui Bashar Al-Assad pentru Global Post, AFP și alte media.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN