Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raport CE: Bulgaria a făcut progrese privind reforma justiţiei dar sunt necesare rezultate tangibile

Wednesday, 28 January 2015, 18:34 Sursă: REALITATEA.NET

Raportul publicat miercuri de Comisia Europeană pe site-ul său, în conformitate cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), arată că Bulgaria a înregistrat progrese într-un ritm lent în ceea ce priveşte reforma justiţiei şi noi paşi sunt necesari pentru combaterea corupţiei şi crimei organizate.

"Incertitudinea politică şi alte provocări din ultimul an au făcut dificilă sarcina reformei în Bulgaria. Însă este un semnal pozitiv faptul că în multe domenii au fost recunoscute problemele şi sunt identificate soluţii. Acum este timpul să acţionăm. Reformele identificate în raportul nostru vor ajuta la câştigarea încrederii cetăţenilor şi a celor care vor să investească în ţară", a declarat prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans.

"Bulgaria este patria unor oameni talentaţi şi muncitori care vor să vadă schimbări. Mecanismul de Cooperare şi Verificare rămâne un instrument preţios pentru a stimula progresele şi este susţinut de majoritatea bulgarilor. Acum este momentul găsirii consensului politic pentru accelerarea reformelor", a adăugat el, potrivit mediafax.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN