Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proteste în Macedonia: Mii de persoane cer demisia primului ministru

Saturday, 13 June 2015, 23:50 Sursă: REALITATEA.NET

Prezenți la apelul mișcării "Besa", protestatarii — în majoritate membri ai minorității albaneze din Macedonia — au cerut, de asemenea, demisia lui Ali Ahmeti, liderul principalului partid albanez (DUI), aliat la putere cu conservatorii slavi (VMRO-DPMNE) conduși Nikola Gruevski.

Miercuri, Uniunea Europeană s-a declarat "foarte decepționată" la finalul negocierilor desfășurate la Bruxelles menite să rezolve criza politică din Macedonia și care s-au dovedit lipsite de succes, conform Agerpres.

Între timp, principalele partide politice, la putere sau în opoziție, se acuză reciproc de eșecul negocierilor, în contextul în care nu a fost stabilită nicio altă dată pentru reluarea acestora.

Negocierile s-au blocat asupra chestiunii instalării unui guvern de tranziție care să organizeze alegerile anticipate, cum dorește opoziția de stânga, și să ducă la îndeplinire reformele imperios necesare care să le preceadă.

În principiu, această reuniune urma să finalizeze detaliile unui acord încheiat sub auspiciile UE la începutul lunii iunie, la Skopje, între cele patru partide politice principale și care prevedea organizarea de alegeri legislative anticipate cel mai târziu în aprilie 2016, cu doi ani înainte de încheierea mandatului actualului parlament.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN