Prințul Charles a inaugurat o expoziție dedicată Revoluției Române din 1989

Thursday, 12 December 2019, 22:38 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Exploziție dedicată Revoluției Române inaugurată de Prințul Charles al Marii Britanii.

Expoziţia de fotografie "Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989", organizată de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu Ambasada României şi Agenţia Naţională de Presă Agerpres, a fost deschisă joi în capitala Marii Britanii de Prinţul de Wales, alături de ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Dan Mihalache, informează ICR într-un comunicat de presă.

Expoziţia redă vizual povestea Revoluţiei Române, folosind fotografii făcute acum 30 de ani la Timişoara şi Bucureşti. Ambasadorul Dan Mihalache i-a mulţumit Prinţului de Wales pentru înalta onoare de a celebra împreună cu poporul român momentele excepţionale de curaj, în căutarea libertăţii, din decembrie 1989.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Cu această ocazie, Magda Stroe, coordonatorul activităţii ICR Londra, i-a prezentat Prinţului de Wales pe artiştii români care vizitează şcoli din Marea Britanie în cadrul proiectului educaţional "Legacies of Courage / Moşteniri ale Curajului", dedicat Revoluţiei Române.

La sfârşitul vizitei, ambasadorul Dan Mihalache şi Claudia Nicolae, directorul general al Agerpres, i-au oferit Prinţului de Wales o fotografie din expoziţie, care are mesajul "Copiii noştri vor fi liberi".

Evenimentul a continuat cu proiecţia filmului documentar "After the Revolution / După revoluţie", martor al societăţii româneşti imediat după căderea regimului comunist, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul Laurenţiu Calciu şi producătorul Rupert Wolfe Murray.

ImagineAdaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri