Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Uimitoarea poveste a prințesei din Dubai. A vrut să evadeze de acasă și a dispărut fără urmă

Monday, 07 May 2018, 10:21 Sursă: REALITATEA.NET

Herve Jaubert, un fost spion francez, este cel care a încercat să o ajute pe prințesa Sheikha Latifa bint Mohammed Al Maktoum să fugă din Dubai, notează Time.

Fiica liderului Dubaiului își dorea foarte mult să fugă de acasă, susținând că a fost abuzată, închisă și că drepturile i-au fost în general încălcate. Totul s-a întâmplat la ordinele puternicului ei tată, după o tentativă mai veche de a părăsi Dubaiul.

Hotărâtă acum să încerce din nou să fugă, Latifa l-a contactat pe Herve Jaubert pentru a-i cere ajutorul. După ce i-a verificat identitatea, fostul spion, care fugise la rândul lui din Dubai în urma unor probleme cu autoritățile, a decis să o ajute.

Latifa a ajuns mai întâi în Oman, apoi a luat o barcă pentru a ajunge pe un iaht sub pavilion american, unde s-a întâlnit cu Herve Jaubert.

Iahtul s-a îndreptat spre coasta indiană, dar a fost interceptat la un moment dat de mai multe vase din Emirate și din India. Aventura s-a terminat, astfel, în Marea Arabiei.

Fostul spion a relatat că atât el cât și cei din echipajul iahtului au fost bătuți. Strigătele tinerei: ”Vreau zil politic!”, ”Împuşcaţi-mă aici, dar nu mă duceţi înapoi în Emirate”, nu au impresionat pe nimeni, se pare.

Jaubert a povestit apoi că ultima oară când a văzut-o pe Latifa a fost în momentul în care a fost târâtă de pe iaht. 

Încercările jurnaliștilor AP de a contacta autoritățile din Dubai pe această temă au rămas fără rezultat. Autoritățile indiene spun la rândul lor că nu au cunoștință despre incidentul relatat de francez.

O parte din povestea Latifei este spusă chiar de ea, într-un clip video dat publicității după tentativa nereușită de evadare. 

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN