Primul mare faliment al Brexitului: Al doilea producător de oțel din Marea Britanie

Wednesday, 22 May 2019, 17:23 Sursă: REALITATEA.NET

Al doilea cel mai mare producător de oțel din Marea Britanie, compania British Steel, a intrat în insolvență, punând în pericol slujbele a mii de muncitori.

Adaugă părerea ta

Compania a ajuns în această situație după ce Guvernul britanic a refuzat să acord un împrumut de 30 de milioane de lire sterline. The Independent scrie că, din acest motiv, peste 4000 de locuri de muncă sunt în pericol să dispară, amenințând la rândul lor alte 20.000 de slujbe, ca o reacție în lanț, scrie Stirileprotv.ro

Greg Clark a declarat că Guvernul a lucrat ”fără odihnă” pentru a salva compania, însă nu au mai rămas opțiuni legale prin care să fie asigurat un suport financiar.

Experții în insolvență spun despre acest caz că este ”prima victimă de calibru greu a Brexit-ului” și au avertizat asupra riscului de apariție a unui ”efect tsunami”, care i-ar putea afecta pe plătitorii de taxe.

La rândul lor, sindicatele spun că prăbușirea companiei este o ”catastrofă economică și industrială” și au promis că vor continua să lupte pentru salvarea locurilor de muncă în această companie.

Alte articole din: Ultimele Stiri