Primele arestări în cazul uciderii celor doi militari români în Afganistan

Monday, 09 May 2016, 20:50 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Se pare că există și un al treilea afgan care ar fi fost arestat în legătură cu incidentul respectiv. Din păcate, asemenea incidente au suficiente precedente în teatrul de operații Afganistan. I-au lovit năprasnic și pe aliați ai noștri și pe americani. Au fost luate o serie de măsuri speciale pentru prevenirea și combaterea lor. Sunt implementate proceduri dedicate acestui tip de risc, dar cu toate acestea, deși recent fenomenul se diminuase și chiar la un moment dat dispăruse, într-un teatru de operații precum Afganistanul, cu un asemenea grad ridicat de risc, ele nu pot fi, din păcate, excluse", a afirmat Motoc, după ce a participat la o ceremonie de depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor Patriei din al Doilea Război Mondial, cu prilejul zilei de 9 mai.

Demnitarul a precizat că ancheta militară legată de acest incident e făcută de români, cu sprijin și informații de la aliați și de la autoritățile afgane, relatează Agerpres.

Klaus Iohannis i-a decorat post-mortem pe cei doi militari care au murit în Afganistan

"A fost un schimb de focuri într-o bază a poliției speciale afgane, în care ai noștri executau misiuni de pregătire cu ei. S-a deschis focul din partea a doi purtători de uniformă a forțelor de poliție afgană, probabil polițiști afgani. Ai noștri au ripostat imediat, i-au doborât pe agresori. Din păcate, trei dintre militarii noștri din forțele pentru operații speciale au fost atinși, au fost transportați imediat la spitalul de campanie din baza militară Kandahar. Doi dintre ei s-au prăpădit — sublocotenent post-mortem Iulian Dumitrescu, sublocotenent post-mortem Adrian Vizireanu. Am fost extrem de afectat de această veste năprasnică cu atât mai mult cu cât îi vizitasem în urmă cu nu mai mult de șase zile în baza unde activau și i-am vizitat la începutul anului în unitatea de unde provin, la Buzău", a adăugat ministrul.

Doi militari români și-au pierdut viața în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani. În aceeași misiune a fost rănit un al treilea militar român.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri