Primăvară în România, vreme nebună în Europa: ger, zăpadă, furtuni și inundații

Sunday, 03 February 2019, 15:15 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Vântul puternic a împins apele Mării Adriatice în Veneția, inundând totul în cale. Astfel, nivelul apei din lagună este cu 113 centimetri peste cel al mării. La Roma, accesul este interzis pe falezele Tibrului. Probleme sunt şi în regiunea Emilia Romagna, unde şase carabinieri au fost răniţi de o viitură, în timp ce-i salvau pe locuitori. Au fost salvaţi din ape cu elicopterul.

În aceeaşi regiune, un dig a cedat. 2.500 de oameni şi-au abandonat casele şi au fugit din calea șuvoaielor. Pagubele nu au fost evaluate încă, dar se anunţă importante.

În nord, pompierii au salvat 200 de persoane blocate cu maşinile pe o autostradă înzăpezită. Oamenii se îndreptau spre Austria.

Şi în sudul Franţei, la Nisa, vremea rea a făcut ravagii. A plouat cu grindină, ceea ce a paralizat traficul rutier.

Iarna a lovit în plin şi Marea Britanie. Ninsoarea şi poleiul au dat peste cap traficul feroviar şi aerian. Zeci de zboruri au fost anulate, în timp ce poliţia a îndemnat şoferii să nu plece la drum, dacă nu este o urgenţă.

Vizibilitatea a fost foarte proastă, ninsoarea era foarte, foarte abundentă şi nu era niciun plug. Niciun fel de plug. A fost foarte, foarte înfricoşător. Aluneca foarte tare.

Meteorologii au avertizat că vremea rea va continua în următoarele zile.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA