Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prim-ministrul Serbiei: Vom continua să investim în industria de apărare

Saturday, 21 November 2015, 17:27 Sursă: REALITATEA.NET

"Vom continua să investim în industria de apărare, iar acest lucru nu va duce la creșterea deficitului și nici nu va pune în pericol bugetul sau finanțele publice", a declarat sâmbătă premierul sârb, după ce la Belgrad a avut loc exercițiul antiterorist 'Shield 2015', potrivit Agerpres.

Șeful guvernului sârb a anunțat în acest sens că va fi deschisă o nouă fabrică în apropiere de Uzice și că vor fi extinse capacitățile de producție la Velika Plana. Vucic a adăugat că producția în serie a vehiculului blindat Lazar va începe în martie anul viitor.

Prim-ministrul sârb a adăugat că două elicoptere rusești vor fi livrate Serbiei până la sfârșitul lunii ianuarie 2016 și alte două elicoptere germane vor sosi în Serbia până la finalul anului.

Pe de altă parte, președintele Consiliului European, Donald Tusk, se va afla duminică la Belgrad, la numai o zi după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vizitat Serbia.

Potrivit agenției Tanjug, vizitele celor doi înalți oficiali ai UE și NATO în Serbia au survenit după atacurile teroriste de la Paris, într-un moment în care Europa se confruntă cu provocări majore, ceea ce accentuează atât importanța Balcanilor, cât și a țărilor candidate la UE în soluționarea problemelor. În contextul necesității de a identifica noi soluții, participarea Serbiei este indispensabilă, având în vedere că este una dintre puținele țări din regiune care este stabilă din punct de vedere al securității, notează sursa citată.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN