Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Preşedintele Turciei critici dure la adresa Rusiei, Franţei şi Germaniei. Care este motivul

Saturday, 25 April 2015, 20:31 Sursă: AGERPRES

''Întâi, ei trebuie să curețe petele de pe propriile lor istorii. Am fi dorit ca nici Putin, nici Hollande să nu meargă în Armenia. Ultimele țări care ar trebui să vorbească despre genocid sunt Germania, Rusia și Franța'', a spus Erdogan, făcând referire la ceremonia de marcare a 100 de ani de la masacrul contra armenilor, organizată vineri la Erevan.

Șeful statului turc a acuzat în egală măsură și Uniunea Europeană, în contextul în care Parlamentul European i-a cerut Turciei pe 15 aprilie să recunoască 'genocidul'. ''Hei, Uniune Europeană, nu avem nevoie de opiniile voastre, păstrați-le pentru voi!'', a spus Recep Tayyip Erdogan.

Ministerul de Externe turc a dat publicității o declarație în care condamnă cele trei țări menționate de Erdogan, dar în care este criticat și președintele american Barack Obama, care a folosit expresia 'atrocitate în masă' pentru a se referi la masacrul contra armenilor. Liderul de la Casa Albă a folosit termenul 'genocid' în urmă cu câțiva ani, dar în acest an l-a evitat în intervențiile sale pe acest subiect.

În ultimele săptămâni, Turcia și-a retras ambasadorii de la Viena și Vatican în urma unor scandaluri diplomatice pe tema masacrului contra armenilor.Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN