Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Preşedintele Turciei:Bărbaţii şi femeile nu pot fi trataţi în acelaşi fel. E împotriva naturii umane

Monday, 24 November 2014, 18:26 Sursă: Mediafax

"Religia noastră (islamul) a definit un loc pentru femei (în societate): maternitatea", a spus Erdogan la Istanbul, în faţa unui public alcătuit în mare parte din femei, la un summit pe tema justiţiei şi femeii.

"Anumite persoane pot înţelege acest lucru, altele nu. Nu poţi să explici acest lucru feministelor, pentru că ele nu acceptă ideea-însăşi de maternitate", a adăugat şeful statului turc.

El a dat asigurări că bărbaţii şi femeile nu pot fi trataţi în acelaşi fel, "pentru că este împotriva naturii umane".

"Caracterul, obiceiurile şi fizicul lor sunt diferite (...). Nu poţi pune pe picior de egalitate o femeie care-şi alăptează copilul şi un bărbat", a insistat el.

"Nu poţi cere unei femei să facă toate tipurile de muncă pe care le face un bărbat, ca în regimurile comuniste", a mai spus preşedintele Erdogan. "Nu poţi să le ceri să iasă şi să sape pământul, este contrar naturii lor delicate", a adăugat el.

Partidul lui Erdogan, care se află la conducerea Turciei din 2002, este acuzat cu regularitate de către critici de o derivă autoritaristă şi că vrea să islamizeze societatea turcă, în special prin limitarea drepturilor femeilor.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN