Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul Bulgariei, după raportul privind Justiția: Suntem din nou înaintea României

Thursday, 16 November 2017, 16:07 Sursă: REALITATEA.NET

"Ne vom îndeplini angajamentele. Puteţi vedea că suntem din nou în faţa României, la fel ca în 2012. Sunt convins că, până la sfârşitul anului 2018, vom îndeplini toate obiectivele cerute de către Comisia Europeană. Sunt optimist. La Bruxelles, ei sunt convinşi că tot ce trebuie să facem va fi realizat. Mai multe obiective vor fi îndeplinite în Parlament până la sfârşitul anului 2017. În parametrii tehnici, se precizează în mod clar ce trebuie făcut, dar nu există recomandări noi", a spus Borisov.

Premierul bulgar a mai precizat că a discutat cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre raportul MCV, iar oficialul european a dat asigurări că Bulgaria a înregistrat progrese semnificative începând din luna mai.

Boiko Borisov a subliniat că "responsabilitatea faţă de Uniunea Europeană şi faţă de cetăţenii bulgari sunt la fel de importante", ca răspuns la afirmaţiile preşedintelui Rumen Radev, potrivit cărora Bulgaria va înregistra reuşite în sistemul judiciar atunci când politicienii vor deveni responsabili faţă de cetăţeni, nu faţă de Bruxelles.

Comisia Europeană a publicat, miercuri, raportul privind progresele înregistrate de Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) în domeniul justiţiei, anunţând că Sofia a progresat în privinţa recomandărilor, dar există reforme întârziate în lupta împotriva corupţiei.

Deşi raportul concluzionează că "niciunul dintre criteriile de referinţă nu este îndeplinit în mod satisfăcător, Comisia Europeană consideră că, având în continuare o îndrumare politică şi o hotărâre pentru avansarea reformelor, Bulgaria ar trebui să poată îndeplini recomandările rămase şi, prin urmare, referinţele MCV în viitorul apropiat".

Comisia Europeană a precizat că o nouă evaluare va avea loc la finalul anului 2018, la fel ca în cazul României.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN