Precipitații sub formă de gheaţă şi vânt puternic, în toiul verii!

Saturday, 22 July 2017, 09:40, Sursă: REALITATEA.NET

Serviciul Meteo a transmis avertizări de precipitaţii cu gheaţă, ploi puternice, în rafale, şi furtuni cu vânt puternic.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în R.F. Germania că Serviciul Meteo german a transmis avertizări de precipitaţii cu gheaţă, ploi puternice, în rafale, şi furtuni cu vânt puternic, care vor începe local, apoi se vor răspândi în sudul şi sud-vestul Germaniei şi vor urca apoi spre vest şi nord, cu precădere în landurile Nierdersachsen, Sachsen Anhalt, Brandenburg şi Sachsen.

Cetățenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: +493021239555, +493021239514 şi +493021239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice României la Berlin +4916090884680.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://berlin.mae.ro şi  www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA