Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele Mexicului și-a anulat vizita în SUA, după anunțul lui Trump privind zidul de la graniță

Thursday, 26 January 2017, 19:32 Sursă: REALITATEA.NET

Decizia sa vine la scurt timp după ce liderul SUA, Donald Trump, a semnat ordinul de construire a unui zid de-a lungul graniței cu Mexic, promisiune făcută americanilor în timpul campaniei electorale, conform reuters.com.

”Am informat, astăzi, Casa Albă că nu voi lua parte la întâlnirea de lucru planificată joia viitoare cu prședintele Statelor Unite”, a scris Nieto, pe Twitter. ”Mexicul reiterează dorința de colaborare cu SUA pentru a ajunge la înțelegeri care favorizează ambele națiuni”, a completat acesta.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat, miercuri, un ordin executiv pentru începerea construcției unui zid de-a lungul graniței cu Mexic, respectându-și, astfel, o promisiune controversată din timpul campaniei electorale. Construirea unui zid de 2.000 de mile de-a lungul frontierei dintre SUA și Mexic a fost unul dintre angajamentele-cheie ale republicanului în campania pentru alegerile prezidențiale.

Donald Trump a mai semnat, în primepe zile de după învestire, mai multe ordine executive, printre care pe cel prin care anulează participarea Statelor Unite la Acordul de parteneriat transpacific (TPP) negociat de predecesorul său, Barack Obama și unul referitor la ”Obamacare”, programul de asigurări de sănătate al administrației Obama.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN