Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prăbușirea avionului Germanwings: Anunţul făcut de justiţia franceză

Thursday, 18 June 2015, 14:49 Sursă: REALITATEA.NET

Procurorul Brice Robin, care, la 11 iunie, i-a primit pe membrii familiilor victimelor, a subliniat cu această ocazie că dreptul penal francez 'interzice începerea unei cercetări judiciare pentru asasinate în condițiile în care autorul (prăbușirii) a decedat'.

Andreas Lubitz, copilotul de 27 de ani suspectat că a prăbușit intenționat aparatul pe care îl pilota, la 24 martie, în Alpii francezi, a murit în accident, împreună cu ceilalți 149 de oameni aflați la bord.

Cei trei judecători care au fost însărcinați cu anchetarea vor trebui să cerceteze dacă au avut loc eventuale scăpări din partea protagoniștilor (compania Germanwings, compania-mamă Lufthansa, autoritățile de reglementare, medicii, etc), care au făcut posibil acest act al copilotului, care suferea de o gravă depresie.

Brice Robin a prezentat în detaliu, la 11 iunie, starea de sănătate a lui Andreas Lubitz, dezvăluită de primele investigații: el suferea de o 'psihoză însoțită de probleme de vedere' și se temea că 'ar putea să-și piardă văzul'; el a fost consultat de '41 de medici de-a lungul a cinci ani', șapte consultându-l cu o lună înainte de catastrofă, printre care 'un medic generalist, un psihiatru, un ORL-ist', a detaliat Brice Robin. Unii dintre acești medici au fost audiați de către autoritățile judiciare germane, a explicat magistratul francez.

Andreas Lubitz se plângea că 'vede doar 30% din obiecte' și 'flash-uri luminoase', fapt care 'îl îngrijora' până la punctul de a-i produce insomnii. El le-a declarat chiar unora dintre apropiați săi că 'viața, în condițiile în care nu mai poate vedea, nu are niciun sens'.

Numeroșii medici care l-au consultat pe Andreas Lubitz, în concediu medical între 22-24 februarie, apoi între 16 și 22 martie, cu două zile înainte de zborul fatal, nu au transmis aceste informații 'în virtutea secretului medical' și în absența oricărei obligații în acest sens.

Sursa: agerpres.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN