Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poza care va intra în istorie! Așa de mare e Universul în care trăim cu toții

Monday, 06 May 2019, 19:15 Sursă: REALITATEA.NET

Poza incredibilă realizată cu datele colectate de Hubble a fost compusă de-a lungul celor 16 ani de activitate. Au fost 7.500 de bucăți separate surprinse de-a lungul acestei perioade. Asta înseamnă 1,28 poze pe zi. 

Pozele au fost făcute cu ajutorul lungimilor de undă care variază de la ultraviolete la infraroșii. Rezultatul final este de-a dreptul fascinant și arată cam cum arătau toate aceste galaxii în urmă cu 13,3 miliarde de ani în urmă.

Majoritatea acestora arată foarte diferit acum, întrucât lumina lor ajunge la noi abia după mii, milioane și chiar miliarde de ani. Dar acesta e universul pe care îl putem vedea, chiar dacă nu vom ajunge niciodată acolo. 

În videoclipul de mai jos poți vedea o imagine în care se află câteva mii de galaxii.

Pe măsură ce imaginea din clip se depărtează, se pot vedea din ce în ce mai multe galaxii cu fiecare secundă.

Dacă vrei să vezi imaginea în toată splendoarea ei, o găsești pe site-ul GigaPan. Acolo, fotografia poate fi văzută îndeaproape, având o mărime de 0,65 gigapixeli de culoare. Deși cea mai profundă fotografie cu universul rămâne eXtreme Deep Field, Hubble Legacy Field ne dezvăluie cum arăta spațiul în tinerețea sa, când "galaxiile mici, tinere s-au ciocnit și unit cu alte galaxii", potrivit NASA.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN