Poveste fabuloasă,dezvăluită de Panama Papers: avocat din reţea, fiul unui ofiţer SS şi spion CIA

Tuesday, 05 April 2016, 14:10, Sursă: REALITATEA.NET

Un avocat implicat în câteva afaceri fiscale ilegale din Documentele panameze este fiul unui fost ofițer SS. Mai mult decât atât, după terminarea războiului și înfrângerea Germaniei naziste, acesta ar fi spionat Cuba pentru CIA.

Adaugă părerea ta

Omul din spatele înșelătoriei fiscale din Panama care a condus procesul de îmbogățire a elitei globale este fiul unui fost ofițer SS. Acest nazist ar fi făcut parte din așa-numita divizie „Cap de Mort”, o unitate de elită germană din cel de-la Doilea Război Mondial, relatează DailyMail.co.uk.

Numele avocatului este Jürgen Mossack și este persoana cea mai proeminentă din cadrul celei mai mari scurgeri de informații financiare din istorie. Se presupune că Jürgen este implicat alături de politicieni și celebrități din întreaga lume în afaceri ilegale precum spălarea de bani, evitarea unor sancțiuni și ștergerea unor taxe, scrie click.ro.

Cel care a oferit aceste informații este chiar fratele vitreg al lui Jürgen, Horst Mossack (68 de ani). El a povestit despre istoria încâlcită a familiei sale care a dus în cele din urmă la înstrăinarea de rude a celor doi frați și au ajuns să fie crescuți de un om despre care au aflat apoi că a fost nazist și spion CIA.

Ultima dată când Horst l-a văzut pe fratele său vitreg, Jürgen, a fost în urmă cu 60 de ani când a părăsit orașul Fürth, din Bavaria, purtând numele tatălui său, Erhard. „Ce a ieșit la iveală despre Panama Papers sunt știri șocante, uimitoare, chiar năucitoare, dar nu pot spune că mă simt rușinat  deoarece în realitate nu am nicio legătură cu el. Am lăsat în urmă acei ani și nu l-am mai contactat de atunci. Era doar un copil, așa că ce îmi pot aminti despre el? Tot ce știu este că am auzit că a mers în Londra și a trăit acolo pentru multă vreme”, a declarat Horst.

Tatăl lui Jürgen, Erhard Mossack, a activat într-o unitate militară SS care era responsabilă de conducerea taberelor de concentrare naziste. Cei mai mulți dintre soldații recrutați în acest scop erau însărcinați fie cu supravegherea celor închiși în lagăre, fie pentru a comite crime de război, cum au fost cele din Polonia. Judecând după insigna sa, Erhard a făcut parte din „Divizia Cap de Mort”, ai cărei membri au comis crime de război, unele împotriva soldaților britanici.