Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poroşenko, dezvăluiri despre uciderea lui Boris Nemţov

Saturday, 28 February 2015, 18:40 Sursă: AGERPRES

Poroșenko i-a adus un omagiu lui Nemțov, care a fost împușcat mortal vineri noapte, și a spus că criticul vehement al lui Vladimir Putin i-a mărturisit în urmă cu circa două săptămâni că are dovezi privind rolul jucat de Rusia în criza din Ucraina și că le va dezvălui.

"A spus că va dezvălui dovezi convingătoare ale implicării forțelor armate ruse în Ucraina. Cineva se temea foarte mult de asta... L-au ucis", a declarat Poroșenko într-un comentariu televizat în timpul unei vizite în orașul Viniția.

Peste 5.600 de persoane au murit după ce separatiștii proruși din estul Ucrainei au început o insurecție în estul Ucrainei în aprilie anul trecut, după fuga fostului președinte Viktor Ianukovici și anexarea Crimeii de către Rusia.

Kievul și aliații săi occidentali susțin că rebelii sunt finanțați și înarmați de Rusia și sprijiniți de unități militare ruse. Moscova neagă că-i ajută pe separatiști și pretinde că trupele vorbitoare de limbă rusă puternic înarmate și fără însemne care operează în zonă nu sunt ale sale.Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN