Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poliția muntenegreană a tras cu gaze lacrimogene în protestatari antiguvernamentali

Sunday, 18 October 2015, 00:44 Sursă: REALITATEA.NET

Principalul bloc de opoziție din fosta republică iugoslavă, Frontul Democrat, a ridicat corturi în fața parlamentului în urmă cu 20 de zile, cerând demisia prim-ministrului Milo Djukanovic, la putere de aproape 20 de ani fără întrerupere, și formarea unui guvern interimar în așteptarea unor noi alegeri.

Sâmbătă dimineață, poliția a strâns corturile pentru a debloca strada principală a orașului, fapt ce a determinat Frontul Democrat să cheme la proteste în timpul serii.

Demonstranții au aruncat cu sticle în poliție care a răspuns cu gaze lacrimogene, bătând unele persoane aflate în fața mulțimii, inclusiv liderul proeminent al opoziției Nebojsa Medojevic, a declarat un martor ocular pentru Reuters.

Poliția a refuzat să comenteze incidentul.

Criticii afirmă că mica țară de la Marea Adriatică, cu 680.000 de locuitori, este condusă ca un fief de o elită politică în mare parte neschimbată în ultimii 20 de ani, o descriere pe care guvernul o respinge.

Muntenegru este un candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană și așteaptă de asemenea o invitație de a se alătura NATO spre sfârșitul acestui an, relatează AGERPRES.

Dar guvernele occidentale și grupurile pentru drepturile omului rămân îngrijorate de nivelul crimei organizate și al corupției, care au înflorit mai ales în timpul destrămării Iugoslaviei în anii 1990, amintește Reuters.

Muntenegru va organiza alegeri parlamentare anul viitor.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN