Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tânăr, arestat în Germania. Ar fi plănuit un atac la un festival. "Suspiciunile nu s-au confirmat"

Wednesday, 17 August 2016, 17:14 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE. Poliţia germană, care a arestat miercuri un bărbat în vârstă de 27 de ani suspectat că pregătea un atentat cu explozivi în estul ţării, a făcut un pas înapoi în urma unor percheziţii nefructuoase la domiciliul acestuia, relatează AFP.

"Suspiciunile nu s-au confirmat", a recunoscut un purtător de cuvânt al Poliţiei din Frankfurt an der Oder.

"Nu am găsit niciun obiect periculos în apartament", a adăugat el.

"Era o cantitate mică de material pirotehnic, similar celui care este utilizat de Sfântul Silvestru (Ajunul Anului Nou)", seara focurilor de artificii tradiţionale în Germania, a precizat el.

El nu a fost în măsură să precizeze când va fi eliberat suspectul, un german.

O purtătoare de cuvânt a Guvernului regional al Brandenburgului a anunţat anterior arestarea tânărului, motivată de "suspiciuni cu privire la pregătirea unui atentat cu explozivi".

"Potrivit unor martori, (germanul) s-ar fi convertit la islam", declara ea.

Aceasta nu este prima dată când Germania se confruntă cu o asemena alertă falsă.

Germania a fost dur afectată, în iulie, de două atacuri revendicate de organizaţia Statul Islamic - un atac sinucigaş comis de un sirian în vârstă de 27 de ani, a cărui cerere de zil a fost respinsă, soldat cu 15 răniţi şi un atac cu toporul comis de un azilant afgan în vârstă de 17 ani, soldat cu cinci răniţi.

Surse din serviciile de securitate au declarat pentru DPA că tânărul plănuia să comită un atac cu explozibili în timpul unui festival organizat la Eisenhuttenstadt la sfârșitul acestei luni.

Un purtător de cuvânt al poliției din orașul Frankfurt pe Oder, din landul Brandenburg, a afirmat că în locuința bărbatului au fost găsiți explozibili și că suspectul este cetățean german.

Sursa: Agerpres


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN