Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Papa Francisc a cerut să mestece frunze de coca. Care este motivul

Thursday, 09 July 2015, 14:09 Sursă: REALITATEA.NET

La ceremonia de sosire pe aeroportul orașului El Alto, Morales l-a primit pe Papă la scara avionului și i-a înmânat săculețul artizanal în care indigenii quechua și aymara transportă frunzele de coca pe care le mestecă pentru a-i ajuta, între altele, la combaterea răului de înălțime.

Capitala La Paz se află la peste 3.000 de metri deasupra mării, în timp ce orașul El Alto este plasat la peste 4.000 de metri, înălțimea fiind una din preocupările acestei vizite.

În avionul care l-a dus pe Papă în Bolivia, s-a oferit ceai mate delegației și celor circa 65 de ziariști care îl însoțesc pe Suveranul Pontif.

Președintele Evo Morales și-a scurtat discursul pentru a nu prelungi prea mult șederea Papei pe acest aeroport aflat la peste 4.000 de metri înălțime. Papa va rămâne în capitala Boliviei doar 4 ore după care va zbura spre Santa Cruz, unde se va desfășura restul evenimentelor religioase.

O echipă medicală și un pneumolog specialist în probleme respiratorii la altitudine îl va însoți permanent pe Suveranul Pontif. În vârstă de 78 de ani, Papa Francisc a suferit la 21 de ani o gravă pneumonie care a avut ca rezultat extirparea parțială a unui plămân.

Argentinian de origine, Papa a cerut, de asemenea, să mestece, conform tradiției locale, frunze de coca, pentru a combate altitudinea și starea de oboseală pe care o dă șederea îndelungată la mari înălțimi.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN