Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Palstinienii acuzaţi că au asasinat trei tineri israelieni au fost ucişi la Hebron

Tuesday, 23 September 2014, 11:36 Sursă: REALITATEA.NET

"În timpul nopţii, armata israeliană a desfăşurat o operaţiune în timpul căreia Marwan Qawasmeh şi Amer Abu Eisheh, asasinii celor trei tineri israelieni, au fost ucişi în cadrul unui schimb de focuri", a precizat purtătorul de cuvânt Peter Lerner pe contul său de Twitter.

Moartea celor trei tineri israelieni a creat un climat de tensiune extremă, care a precedat ofensiva lansată la 8 iulie de Israel împotriva Hamas în Fâşia Gaza, soldată cu aproximativ 2.200 de morţi în rândul palestinienilor şi 73 de morţi israelieni.

Marwan Qawasmeh şi Amer Abu Eisheh au fost reperaţi într-o casă din Hebron, care a fost luată cu asalt de militari şi agenţi ai Shin Beth, serviciul israelian de securitate internă.

 Aceşti palestinieni erau căutaţi activ de la răpirea lui Eyal Yifrach, Naftali Frenkel şi Gilad Shaer, care făceau autostopul în apropierea unei colonii în Cisiordania, la 12 iunie, şi descoperirea cadavrelor lor la 30 iunie.

Israelul i-a acuzat pe Marwan Qawasmeh şi Amer Abu Eisheh că sunt membri Hamas. În timpul operaţiunilor de căutare, armata israeliană a arestat peste 400 de palestinieni în Cisiordania, dintre care peste 300 de membri ai mişcării Hamas, care a negat că ar fi implicată în răpire, dar a salutat operaţiunea.

Cel puţin cinci palestinieni au fost ucişi de militari israelieni în timpul operaţiunii de căutare.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN