Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OSDO: Cel puțin 26 de civili, uciși în lovituri aeriene în Siria

Monday, 07 December 2015, 21:12 Sursă: REALITATEA.NET

Șapte copii și patru femei se numără printre victimele acestor lovituri, care au vizat zone din apropierea satului Al-Hol, recucerit luna trecută din mâinile jihadiștilor din Statul Islamic (SI) de către forțe rebele arabe și kurde, a anunțat OSDO, care dispune de o vastă rețea de surse de informație în Siria, potrivit Agerpres.

'Raidurile au vizat satul al-Khan, care se află în continuare în mâinile grupării SI, însă Daech (acronimul în arabă al SI) este prezentă doar la periferia acestui sat și din acest motiv victimele sunt civili', a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Bilanțul s-ar putea agrava și mai mult, în condițiile în care 17 persoane sunt în continuare prinse sub dărâmături.

Coaliția internațională condusă de SUA a început să bombardeze pozițiile SI în Siria în septembrie 2014. Un purtător de cuvânt al coaliției a declarat că o anchetă va fi deschisă pe marginea informațiilor privind moartea unor civili în lovituri aeriene ale coaliției.

Siria este, din 2011, scena un sângeros conflict. Gruparea SI deține controlul asupra unor vaste teritorii ale acestei țări, precum și în Irakul vecin.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN