Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OSCE critică acuzațiile nefondate ale președintelui Trump privind alegerile SUA

Thursday, 05 November 2020, 07:54 Sursă: realitatea.net

''Nimeni - niciun politician, niciun ales - nu ar trebui să limiteze dreptul de vot al populaţiei", a declarat parlamentarul german Michael Georg Link, coordonatorul observatorilor OSCE în Europa, responsabili cu monitorizarea acestui scrutin.

"După o campanie atât de tensionată, asigurarea faptului că fiecare vot este numărat este o obligaţie fundamentală pentru toate departamentele guvernului", a adăugat el, într-un comunicat citat de agerpres.ro.

Misiunea OSCE a concluzionat că ''alegerile din 3 noiembrie au fost eficient şi bine gestionate, în pofida numeroaselor provocări cauzate de pandemia de COVID-19''. ''Campania electorală a fost caracterizată de diviziuni profunde care uneori au împiedicat dezbaterile politice şi au inclus acuzaţii nefondate de fraudă'', a adăugat sursa citată.

În timp ce rezultatele scădeau în noaptea de marţi spre miercuri, Donald Trump şi-a revendicat prematur ''marea victorie'' în alegerile prezidenţiale din SUA, acuzându-i pe democraţi că au încercat să-i fure victoria depunând voturi după închiderea scrutinului.

"Aceste declaraţii ale unui preşedinte care candidează pentru realegere subminează încrederea publicului în instituţiile statului şi au fost văzute de mulţi ca un risc crescut de violenţă politică după alegeri", a adăugat organizaţia într-un raport preliminar.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN