Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orientul Mijlociu, la un pas de explozie. Armata libaneză, în stare de alertă la granița cu Israelul

Tuesday, 21 November 2017, 11:19 Sursă: REALITATEA.NET

Comandantul armatei libaneze a cerut militarilor să fie ”pe deplin pregătiți” la granița sudică, pentru a face față amenințărilor din partea ”inamicului israelian”, potrivit Reuters.

Generalul Joseph Aoun a spus că armata trebuie să fie vigilentă pentru a aplica rezoluția 1701 a ONU pentru a menține securitatea la granița cu Israelul.

Armata israeliană este responsabilă pentru securitatea în partea sa de graniță, potrivit rezoluției care a pus capăt războiului din 2006 dintre Israel și Hezbollah.

Semnalele trimise de comandantul armatei libaneze vin pe fondul tensiunilor de la granița israeliano-siriană și a demisiei premierului libanez Saad Hariri, care a acuzat Hezbollahul șiit și aliatul său iranian de "supremație" asupra Libanului.

Într-un interviu acordat duminică postului Russia Today, ministrul libanez de Externe libanez a lansat un avertisment la adresa Israelului.

”Nu ar trebui să provocăm Israelul la un război pe care cu siguranță îl va pierde”, a spus Gebran Bassil, potrivit Jerusalemonline.com.

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN